Profit EPCG 21,3 miliona

Bez autora
Nov 23 2010

Elektroprivreda završila je treći kvartal sa neto profitom od 21,3 miliona eura, 12,7 odsto većim nego u uporednom periodu. Prihod kompanije je na kraju septembra iznosio 217,3 miliona eura i bio skoro tri odsto manji negu istom periodu prošle godine. Profit od poslovnih aktivnosti bio je 23,3 odsto slabiji nego na kraju trećeg tromjesečja prošle godine i iznosio je 14,4 miliona eura. U izvještaju se navodi i da su troškovi prodaje, administrativni i ostali poslovni rashodi, pali 0,9 odsto u odnosu na uporedni period na 206,5 miliona eura. Ukupna aktiva EPCG na kraju trećeg kvartala vrijedjela je 1,05 milijardi eura, 0,5 odsto više u odnosu na devetomjesečni period prošle godine. Većinski vlasnik EPCG je država, koja posjeduje 55 odsto akcija, dok italijanskoj kompaniji A2A pripada 43,71 odsto dionica.

Profit EPCG 21,3 milionaElektroprivreda završila je treći kvartal sa neto profitom od 21,3 miliona eura, 12,7 odsto većim nego u uporednom periodu.

Prihod kompanije je, prema izvještaju o poslovanju koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, na kraju septembra iznosio 217,3 miliona eura i bio skoro tri odsto manji negu istom periodu prošle godine.

Profit od poslovnih aktivnosti bio je 23,3 odsto slabiji nego na kraju trećeg tromjesečja prošle godine i iznosio je 14,4 miliona eura.

U izvještaju se navodi i da su troškovi prodaje, administrativni i ostali poslovni rashodi, pali 0,9 odsto u odnosu na uporedni period na 206,5 miliona eura.

Ukupna aktiva EPCG na kraju trećeg kvartala vrijedjela je 1,05 milijardi eura, 0,5 odsto više u odnosu na devetomjesečni period prošle godine.

Većinski vlasnik EPCG je država, koja posjeduje 55 odsto akcija, dok italijanskoj kompaniji A2A pripada 43,71 odsto dionica.

Predstavnici Vlade i A2A potpisali su početkom septembra prošle godine Ugovor o prodaji oko 11,46 miliona akcija u vlasništvu države i sticanju prava na upis još toliko novoizdatih dionica EPCG, vrijedan oko 192 miliona eura.

A2A se, pored modernizacije poslovanja EPCG, ugovorom obavezala da će u narednih pet godina smanjiti gubitke na distributivnoj mreži, povećati snagu proizvodnih kapaciteta na nivo od 90 megavata i obezbijediti profit od 300 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik